Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 19 april 2015

Appelroosjes






Benodigdheden:
1 vel bladerdeeg
3 rode appels
cassissiroop (of appelsap, niet noodzakelijk)
kom, water, bloem, muffinbakblik

Aan de slag;
Snijd de appel in fijne plakjes. Kook de appelschijfjes 5 minuutjes om ze zacht te maken, dit kan met cassissiroop of appelsap...
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek. Snijd fijne reepjes van ongeveer 2 cm.
Verwarm de oven op 190°C. Leg de halve appelschijfjes langs elkaar op het deeg.
Rol de plakjes op en plaats in het bakblik dat je best even invet met wat boter.
Bak af gedurende 40 à 45 min op 190°C.  Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.
Smakelijk!

Met dank aan Anou Nijs

Koken en Kitch


                   




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.