Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 8 maart 2015

Witloofsalade met garnaaltjes


... een zeer simpele en gezonde lunch!




Nodig per persoon:
1 stevige stronk witloof
1 stengel lente-ui
1 dikke gekookte aardappel
100 g garnalen
kruiden: peper & zout, snuif rozemarijn
dressing naar keuze

Aan de slag:
Maak je witloof schoon, verwijder enkele bladeren van de witloof en houd apart om te garneren.
Snijd onderaan het hart uit de stronk omwille van de bittere smaak en snijd in fijne schijfjes.
Je kan eventueel de gesneden witloof even in gezouten water zetten, dit vermindert de bittere smaak een beetje als je er niet van houdt. Snijd je gekookte aardappel in blokjes en je lente-ui in dunne schijfjes.
Serveer mooi op een bord, strooi er een snuifje zout en rozemarijn over en dan een draai van de pepermolen.
Dresseer met je dressing naar keuze.

Smakelijk!

Tip: lekker met een stukje focaccia!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.