Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 22 december 2016

Veggie erwtensoep met broodkorstjes

... een maaltijdsoep omwille van de plantaardige eiwitten
   ... heeft een lekkere zoete smaak!  



Nodig:
1 ui, grof gesneden
3 pastinaken
3 sneetjes speltbrood
500 g diepvries erwtjes
l,5 l  groentebouillon
olijfolie, boter
zwarte peper & zout

Hoe doe je het?
Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes. Fruit de ui en de pastinaken in olijfolie met een gedurende 10 min op een matig vuur. Voeg de bouillon toe aan de pastinaken en laat alles minstens 10 min sudderen, tot de pastinaken gaar zijn. 
Voeg de erwten toe, breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog eens 5 min sudderen. 
Ontkorst het brood en snijd in dobbelsteentjes. Bak ze in boter of olie krokant en serveer bij de soep. Mix de soep.. 
Serveer met de korstjes.

Tip: *Voor minder vette korstjes kan je het brood even onder de grill leggen of roosteren.
      *Als je een soepje mixet, laat het dan even opnieuw aan de kook komen om te voorkomen dat ze verzuurt als je ze nog wil bewaren.

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.