Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 22 maart 2015

Spruitjes met spekjes


... heerlijk hartig met patatjes!


Benodigdheden:
750 g spruitjes (mag diepvries)
1 ui
1/2 kl groentebouillon
1 paprika (geschild met een dunschiller)
1/2 à 1 rode peper
1 kl kerriepoeder
200 g spekreepjes

Bereidingswijze:
Stoom de spruitjes in ±10 min gaar. (Je kan groentebouillon in je stoomwater doen)
Ondertussen snipper je het uitje en snijd de rode peper en paprika fijn. Doe de spekreepjes in een pan zonder olie en bak ze ongeveer 3-4 min totdat ze bijna krokant zijn.
Voeg vervolgens de ui, rode peper, paprika, droge groentebouillon en kerriepoeder toe en laat even stoven.
Eventueel even blussen met wat stoomvocht (zie tip).
Doe er ook de gekookte spruitjes bij en stoof het geheel nog enkele minuten. Indien nodig verder af kruiden met peper,
 ... naar smaak. Serveer het geheel met gekookte aardappelen of rijst...

Tip: Houd een beetje van het stoom(kook)vocht bij om de pan te kunnen blussen, al het te hevig droog bakt, altijd handig!

Koken en Kitch



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.