Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 6 maart 2015

Sint jacobsvruchten met strikjespasta



Nodig voor 1 persoon:
75 g strikjes (volkoren) speltpasta
75 g erwten
1 el groene pesto
een vleugje light sojaroom
geraspte Parmezaanse kaas
een kl citroen- of limoensap of witte balsamico azijn
peper & zout
olijfolie
7 sint jacobsvruchten

Hoe doe je het?
Kook de pasta samen met de erwtjes beetgaar in water met een snuif zout of groentebouillon.
Giet af maar vang ook het kookwater op.
Bak de sint jacobsvruchten in olijfolie gekruid met peper en zout.
Haal ze uit de pan (eventueel te veel bakvet giet je weg) , giet de pasta met de erwten in de pan en voeg een beetje van het kookwater bij en laat even pruttelen. Voeg de pesto en een beetje (light) sojaroom toe. Bijkruiden met peper en zout naar smaak.
Mooi serveren in een bord, afgewerkt met parmezaan, een kerstomaatje en een blaadje basilicum

Koken en Kitch


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.