... een gekookt paaseitje, zo lekker!
Kies je kleuren uit volgende mogelijkheden:
Rood
de schil van 5 rode uien (of meer)
1 el azijn
1,5 l water
Roze
4 rode bieten in stukjes met schil
1 el azijn
1 l water
Oranje
de schil van 4 gele uien (of meer)
1,5 l water
2 el azijn
Blauw
2,5 l water
1/2 rode kool versnipperd
3 el azijn
Hoe langer (8-12 uur) de eieren in deze verf staan hoe dieper de kleur wordt.
Paars
0,5 l rode druivensap
2 el azijn
Okergeel / goud
De kroontjes van een halve kilo aardbeien ½ liter water
2 el azijn of 5 theezakjes kamillethee
0,5 l water
1 el azijn
Groen
1 kg spinaziebladeren (kan je vervangen door 200-250 gram diepvriesspinazie)
1 tl zuiveringszout (‘baking soda’ of natriumbicarbonaat)
0,5 l water
Laat de spinazie een uur zachtjes doorkoken, roer de spinazie af en toe door elkaar, wel opletten dat het water niet helemaal verdampt.
TIP: Laat de eieren even in het gekleurd verfwater rusten of afkoelen voor een intensere kleur!
Voor een mooie glans kan je de geverfde eieren inwrijven met een beetje plantaardige olie.
Wil je kunstige patronen op het ei, bind er dan elastiekjes rond in allerlei richtingen om witte strepen te krijgen.
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten