Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 27 februari 2016

Paasbrood


... leuk idee voor het paasontbijt!

paashaas


  
leuk paasbrood!
                                          
Wat heb je nodig als basisdeeg voor deze broodjes?
350 g tarwebloem
50 g fijne suiker
25 g verse gist
10 cl melk (lauw)
60 g boter
1 ei
1 eidooier
1 snuifje zout

Aan de slag:
Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker, het ei, zachte boter en het zout toe.
Verbrokkel de gist in de lauwe melk, laat hem oplossen en voeg het mengsel bij de rest.
Meng dit tot een homogeen geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed het een min of 8 goed door tot één stevig geheel.
Laat het deeg 40-tal minuten rijzen in de kom. Dek ze af met een vochtige handdoek. Zorg voor een warme, tochtvrije omgeving.
Neem het deeg uit de kom en rol het uit tot een lange worst. Snijd er gelijke stukken van en keer die bolletjes binnenstebuiten. Bol ze op zodat je onderaan elk bolletje een mooie sluiting hebt.
Rol elk bolletje daarna plat tot de vorm van een sandwich.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de sandwiches 10 min rijzen.
Smeer ze in met de dorure (een mengsel van eigeel met een beetje water). Dat geeft ze straks hun typische glans.
Bak je sandwiches gedurende 7 à 8 min af in een oven van 220°

Tip: Zet een vuurvast kommetje gevuld met water bij in je oven voor een beter resultaat!
       Je kan de haasjes ook maken met koekjesdeeg!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.