Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 16 maart 2015

Op vel gebakken zeebaars met een sausje van gele paprika




Nodig:
600 g zeebaarsfilet
1 gele paprika
2 knoflookteentjes
2 sjalotten
2 dl kippenbouillon
150 g mascarpone
peper & zout
een snuifje kurkuma
12 trostomaatjes 
olijfolie 

Aan de slag:
Maak eerst de paprikasaus. Verwijder hiervoor de zaden en zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukjes. Snijd de look en de sjalotten grof en breng samen met de paprika in de kippenbouillon aan de kook. Kruid met peper en zout en laat sudderen tot de paprika gaar is. Voeg de mascarpone toe, mix en zeef de saus. Voeg eventueel een snuifje kurkuma toe voor de kleur.
Snijd de roodbaarsfilet in 4 gelijke stukken. Kruid met peper en zout en bak de filets in 4 min goudbruin. Dresseer de zeebaars op voorverwarmde borden, werk af met de saus.

Tips: de gebakken bloemkool met pijnboompitten past hier zeer goed bij!
Je kan de zeebaars ook vervangen door zalm met vel.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.