Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 15 maart 2015

Leuke eitjes met Pasen!


Gevulde eieren ....




Gevulde eieren bereiding:
Voor de gevulde eieren moeten de hardgekookte eieren worden gehalveerd.
Schep voorzichtig het eigeel eruit en doe dit in een bakje.
Leg de helften eiwit apart.
Wrijf het eigeel van alle eieren goed fijn en voeg hier mayonaise aan toe, of light mayo voor een iets lichtere variant.
Roer dit goed door elkaar. Met een beetje peper en/of zout, wat kerriepoeder en wat groene kruiden, is het al mogelijk om een heerlijk gevuld eitje te maken.

Er zijn heel veel variaties mogelijk om lekkere gevulde eieren te maken:
Met garnalen. Snijd 50 gram verse Hollandse garnalen fijn en meng deze met het eigeel – mengel
Met gekookte ham: Snijd 50 gram ham naar eigen keus fijn. Voeg een eetlepel peterselie toe en meng dit met het eigeel
Met champignons: Snijd 100 gram champignons in partjes. Kook deze ongeveer 5 minuten in half water – half citroensap of in witte wijn. Snijd de champignons nu helemaal fijn en voeg deze toe aan het eigeel, samen met wat gehakte peterselie
Met krab: Laat 50 tot 75 gram krab uit een blikje goed uitlekken en meng dit door het eigeel.
Smakelijk!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.