Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 5 januari 2016

Lasagne met witte kool

Dit is een super slank gerecht en smaakt echt verrukkelijk
vooral de witte kool geeft een extra lekkere smaak!



Ingrediënten:
800 g kalfsgehakt
1 witte kool
1 wortel
1 rode en 1 gele paprika
1 dikke sjalot
1 teen look
zout & peper

Voor de bechamel:
50 g boter 
50 g bloem 
5 dl melk 
1/2 groentenbouillonblokje  
3 sl gemalen kaas om te gratineren

Aan de slag:
De witte kool zal dienst doen als lasagne. De bladeren mooi van de witte kool halen, de nerven eruit snijden, de bladeren even blancheren en droog deppen.
De paprika's en de wortel snijd je in stukjes.

Stoof een sjalot glazig en voeg de geperste look bij. Dan de paprika en de wortel bij voegen
en verder 10 min  zachtjes laten aanstoven. Maak je pan leeg en bak hierin het geruid gehakt rul.
Daarna doe je de groentjes erbij en laat je nog een 5 min sudderen.
Nu maak je de bechamelsaus
Dan begin je in de kom te leggen: eerst een laag witte koolbladeren en daarna het gehakt met de groentjes en zo doe je verder met als laatste de bechamelsaus erover gieten de gemalen kaas er over strooien. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ± 30 min. en eventueel op het laatste even onder de grill om een mooi bruin laagje kaas te krijgen. Dit is een super slank gerecht. Je kan dit natuurlijk ook minder slank maken, maar zoals hierboven beschreven smaakt het echt verrukkelijk (vooral de witte kool geeft een extra lekkere smaak!)


Koken en Kitch  op facebook


geblancheerde witte kool
rul gebakken gehakt met de groentjes

Klaar voor de oven


Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.