Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 8 maart 2015

Kipfilet met sinaasappel geparfumeerd met gember


Een  caloriearm hoofdgerecht met een vleug van smaken van sinaasappel en gember die je verrassen!




Ingrediënten voor 4 personen:
4 kipfilets, 2 sinaasappels, 20 g geraspte verse gember, 2 tl zoete paprika, nootmuskaat, 1 teentje knoflook, extra vergine olijfolie, nootmuscaat, grof zout , peper uit de molen

Werkwijze:
Leg de kipfilets in een schaal en doe er de gember,  geraspte knoflook, paprikapoeder, nootmuskaat en het sap van twee sinaasappelen en ook wat zeste van de sinaasappel met een scheut olijfolie bij.
Dek af en laat in de koelkast marineren voor tenminste een uurtje (mag zelfs een nacht), af en toe keren.
Neem een pan aangepast aan de grootte van de hoeveelheid kipfilets, laat deze verhitten en leg de kipfilets, uitgelekt van de marinade erin in een el olijfolie en bak aan beide zijden.
Als ze mooi zijn aangebakken, voeg de marinade bij en tot slot bijkruiden met zout en peper.
Dek af met deksel en laat nog 15 min zachtjes laten sudderen.
Eventueel bijkruiden naar smaak met kruiden die ook gebruikt werden in de marinade.
Opdienen met sinaasappelpartjes en pommes duchesses.

Tip: salade van witloof is hier zeer lekker bij!

Koken en Kitch



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.