Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 9 maart 2015

Kimchi Fried rice

Een lekker gerechtje met gefermenteerde kool, 
zeer gezond, veel gebruikt in Korea,
te vinden in Aziatische winkels!


Ingrediënten: 2 personen
2 el olie
2 eieren
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kleine ui, fijngesneden
150 g kimchi, in kleine stukjes gesneden + 1 eetlepel kimchi sap
125 g (rauw) op voorhand gestoomde witte rijst
1 el sojasaus of naar smaak
1/4 tl sesamolie
zwarte peper
1 stengel lente-ui, gesneden in kleine rondjes

Hoe doe je het?
Fruit de knoflook en ui glazig in de olijfolie. Voeg de kimchi toe, even roeren voor je de rijst toevoegt. Voeg de sojasaus, sesamolie, zwarte peper en lente-ui bij en dan de rijst.
Roer even goed door.
Bak het ei 'sunny side up' in olijfolie.
Serveer onmiddellijk met het ei boven op de rijst.

Tip: Kimchi is een gefermenteerde kool, vooral gebruikt in de Koreaanse keuken, je vindt het in Aziatische winkels, supergezond!

Koken en Kitch


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.