Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 13 maart 2015

Havermoutkoekjes met chocolade








Nodig:
120 g boter op kamertemperatuur
90 g ruwe rietsuiker
1 groot ei
enkele druppels vanille extract of 1 vanillestokje uitgeschraapt
70 g zelfrijzende bloem of speltbloem (met een extra tl bakpoeder)
1 tl bakpoeder
snuifje zout
120 g havermout
180 g bakvaste chocolade (Aveve of Carrefour)

Bereiding:
Klop de boter romig met de suiker. Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop verder. Zeef de bloem met het bakpoeder. Spatel de bloem, havermout en zout onder het botermengsel. Roer de bakvaste chocolade door het deeg. Leg met behulp van lepels hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat afkoelen.

Koken en Kitch










Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.