Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 16 maart 2015

Gevulde paprika met gehakt en rijst

Superlekker!!

gevulde paprika met gehakt en rijst

Ingrediënten;
3 rode paprika's
3 gele paprika's
olijfolie
oregano
voor de vulling
4 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
500 g half-om-half gehakt
1 liter gezeefde tomaten
1½ eetlepel oregano
1 laurierblaadje
200 g rijst

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 tot 200 °C.
Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Giet voor de vulling de olijfolie in een pan en verwarm op een matig vuur. Stoof de uien aan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt rul.
Giet er de gezeefde tomaten en 1 liter water bij. Kruid met zout en peper, de oregano en het laurierblad.
Doe de rijst erbij en roer goed. Als je ziet dat de vulling te vast is, doe je er nog wat water bij. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig om, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten rusten.
Vul de paprika's met de gehaktvulling. Leg de paprika's in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met een snufje oregano, peper en zout. Zet de schotel 45 minuten in de oven.

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.