Gestoomde zeebaars met lente-ui en paksoi

... zeer lekker!


Ingrediënten voor 4 personen
4 zeebaarsfilets
400 g jasmijnrijst
5 lente-uitjes
8 mini paksoi
2 teentjes look
1 groot stuk gember
1 el zetmeel
1 el oestersaus
5 tl sesamolie
enkele takjes koriander
peper & zout
1 dl druivenpitolie
Saus
100 g kippenbouillon
50 g lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
1 tl oestersaus
1 tl suiker

Bereiding
Snijd de pijp-ajuin en de gember in dunne julienne en leg ze op ijswater zodat ze mooi krullen. Haal het kontje van de paksoi en snij in twee. Zet aan de kant.
Spoel en kook de rijst gaar volgens de gaartijd op de verpakking.
Leg de zeebaars op een bedje van de pijp-ajuin en leg op iedere filet een stukje gember van ongeveer
en stoom de visfilets ongeveer 6 minuten.
Saus
Meng voor de sojasaus de kippenbouillon, de oestersaus, de suiker en de twee soorten sojasaus, laat opkoken en zet even opzij.
Afwerking
Haal de gember uit het ijswater en droog goed. Frituur de gember in de 1 dl druivenpitolie ongeveer 10 sec en leg aan de kant op keukenpapier
Wok de look en de paksoi beetgaar en kruid af met zout, een eetlepel oestersaus en een weinig kippenbouillon.
Voeg dan een scheutje water aan het zetmeel toe en giet het over de paksoi om de saus te binden. Werk af met een extra scheut sesamolie.
Neem de vis uit het stoommandje en verwijder de gember. Bedek de vis met de overgebleven lente-uitjes en de gefrituurde gember.
Overgiet de vis (vooral de lente ui en gember) tenslotte met een beetje kokende druivenpitolie ( van de gefruite gember) en dresseer.
Werk af met takjes koriander voor een frisse toets.
Nappeer de saus over de vis
Serveer samen met de rijst.

Koken en Kitch



Reacties