Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 18 maart 2015

Gebakken bloemkool met pijnboompitten




Nodig:
1 bloemkool
zout
1 chilipepertje
2 teentjes knoflook
50 g pijnboompitjes
1 el citroensap
peper & zout
olijfolie
2 el fijngesneden basilicum
50 g Parmezaanse kaasschilfers

Aan de slag: 
Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze in lichtgezouten water, giet af en spoel ze onder een koude kraan en laat goed uitlekken. 
Hak de look en de chilipepertje fijn en stoof aan in wat boter.
Voeg de bloemkool toe, besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout. Laat 5 min zachtjes stoven. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan.
Doe de bloemkool in een serveerkom en strooi er de pijnboompitten en de Parmezaanschilfers over.
Werk af met basilicum.
Lekker bij gebakken vlees of vis.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.