Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 12 juni 2015

Crabcakes


Amerikaanse crabcakes


Nodig:
1 blik kingcrab
2 el mayonaise
4 el ± broodkruim
peterselie
1 ei
1 sjalot (fijn gesnipperd) of 1 lenteuitje
1 tl worcestershiresauce
enkele druppels tabasco ofwel 1/2 gesnipperde peper
peper & zout

Hoe doe je het?
Meng in een kom de krab met het broodkruim, het ei, de peterselie, mayonaise, sjalot, mosterd, sauce en tabasco. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Vorm met vochtige handen balletjes en druk plat. Verhit de olie in een koekenpan en bak de crabcakes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met citroenpartjes en een salade en kruidenmayonaise.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.