Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 24 juli 2015

Chocoladebollen met vanillepudding




Wat heb je nodig:
500 g patisseriebloem
35 g verse gist
50 g suiker
2 dl melk
2 eieren + een extra ei
100 g boter
4 g zout

Aan de slag:
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
Klop in de keukenrobot de suiker met  2 eieren tot een schuimige massa.
Verwarm de melk tot ze lauw is. Brokkel er de verse gist in en roer tot de gist volledig is opgelost.
Voeg de boter in klontjes toe aan de lauwe melk en laat ze rustig smelten.
Doe de bloem bij het mengsel van suiker en eieren. Voeg ook het zout toe.
Gebruik nu de kneedhaak om alles tot een deeg te kneden op een rustige snelheid.
Doe tijdens het kneden geleidelijk de lauwe melk bij het deeg.
Laat kneden tot je een elastisch deeg krijgt.
Doe het deeg in een ruime diepe komen bedek met een vochtige keukenhanddoek.
Laat het deeg zo’n 40 min rijzen op een warme, tochtvrije plaats tot het volume ongeveer verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Deeg afwegen in stukjes van 50 g en maak er mooie bolletjes van. Laat deze nog eens rijzen onder een vochtige keukenhanddoek.
Klop een dooier los met een piepklein scheutje water. Bestrijk de bovenzijde van het deeg met eigeel.
De bollen bakken afbakken op een 180 °C ±30 min.
Laat ze afkoelen en dan in gesmolten chocolade dompelen en banketbakkersroom ertussen spuiten. Afwerken bloemsuiker.

Met dank aan  Arianne Parent en Lindsey Ney

Koken en Kitch op facebook


Nog even laten rijzen...
Vers uit de oven!

Gevuld met pudding en laagje chocolade
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.