Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 1 februari 2015

Zuurkoolstamppot



Ingrediënten:
- een dikke ui
- twee teentjes knoflook
- een doosje gerookt spek
- witte wijn
- kruiden: peper, zout, muskaatnoot, 3 a 4 jeneverbessen, 3 a 4 kruidnagels
- 1 blad laurier, kl groentebouillon
- 1,250 kg geschilde aardappelen
- een rookworst, 500 g zuurkool
- een ei

Bereiding:
De ui fijn snipperen en samen met de fijngehakte look stoven, het spek in blokjes, laten mee aanbakken. De zuurkool laten uitlekken en verspreiden over het mengsel. De kruiden toevoegen en een glas witte wijn erover gieten. Dit een half uurtje laten stoven om een laag vuurtje. De aardappelen schillen en twee keer 5 minuten laten garen in de microgolf in een weinig water. Na een half uur stoven, voegen we de aardappelen bij en kruiden bij met een beetje zeezout. Steeds in het oog houden of het geheel vochtig genoeg blijft, anders water en/of wijn toevoegen. Op het eind de rookworst even laten opwarmen. Het geheel afwerken: de stamppot goed doorroeren met het ei. Eventueel bijkruiden en de laurier en de bessen verwijderen.

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.