Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 5 februari 2015

Zalm prei ovenschotel






Ingrediënten:
1 grote prei (600 g) In ringetjes
800 g aardappelschijfjes
200 g crème fraîche
2 eieren
1 tl pittige mosterd
500 g zalm in moot
150 ml melk
1 el olijfolie
peper en zout
2 tl peterselie (vers of gedroogd)
75 g geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C. Kook de aardappelschijfjes in een grote pan water 8 minuutjes voor en giet daarna af. Bak de prei in een pan met een klein beetje olijfolie 5 min aan totdat hij iets zachter begint te worden.
Klop in een kom de crème fraîche, eieren, mosterd, melk, peper, zout en peterselie door elkaar. Snijd de zalmmoot horizontaal een of twee keer doormidden zodat je dunnere plakken krijgt.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal. Leg de zalm hierover.
Verdeel de prei over de zalm en giet de helft van het roommengsel er over. Dek af met de overgebleven aardappelschijfjes. Giet ook het laatste gedeelte van het roommengsel er over.
Bestrooi de bovenzijde met kaas en zet ongeveer een half uur in de oven. Check altijd even of de zalm gaar en mooi roze is.

Bron: Leuke recepten

Koken en Kitch





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.