Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 14 februari 2015

Zalm in papillot à la caprese






Ingrediënten:
2 bollen mozzarella
8 kl olijfolie
peper en zout
een blokje kippenbouillon
4 el witte wijn
3 pruimtomaten
4 stukken zalmfilet zonder vel (4 x 150 g)
verse basilicum

Bereiding:
De oven voorverwarmen op 180°C.
Snij 4 grote rechthoeken uit bakpapier of aluminiumfolie. Plooi dubbel om vierkanten te bekomen. Giet 1 koffielepel olijfolie in het midden van elk vierkant, leg er een stuk zalm op en kruid met peper en zout en verkruimel er wat kippenbouillon over.
Snij tomaten en mozzarella in schijfjes en schik ze afwisselend op de stukken zalm. Kruid met peper en zout, overgiet met 1 koffielepel olie en bestrooi met fijngesneden basilicum.
Sluit de pakketjes goed, leg ze op de ovenplaat en bak 15 min.
Overgiet met witte wijn
Versier met basilicum en smul ervan terwijl ze nog warm zijn. Lekker met een groene groente en aardappelpuree met olijfolie.

Kooktip
Sluit de pakketjes zoals snoepjes, met keukentouw. Na het bakken, vervang je het touw door geschenklint.
Variant: je kan enkele schijfjes olijven aan de papillotten toevoegen.

Bron; Delhaize

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.