Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 4 februari 2015

Witloofsoep met zoete aardappel en kokosmelk





Ingrediënten voor 4 personen:
een klontje boter
5 stronken witloof
1 ui
170 g zoete aardappel
700 ml groentebouillon
250 ml (magere) kokosmelk
2 el sake
1 laurierblad
enkele takjes peterselie
peper & zout

Bereiden:
Verhit wat boter in een pot op een matig vuur. Fruit er de stukjes ui in, zonder te kleuren.
Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Voeg ze bij de ui en laat alles een paar minuten stoven. 
Zet het vuur lager en voeg de stukjes witloof toe. Laat nog 5 minuten meestoven op een zacht vuurtje. Roer alles regelmatig even om. 
Voeg de kruiden, groentebouillon en kokosmelk toe. Laat nog enkele minuten pruttelen. 
Verwijder het laurierblad en de peterselie. 
Serveren:
Mix de soep glad en breng op smaak met sake, peper en zout. Strooi er gehakte peterselie over net voor het serveren.

Bron: Njam


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.