Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 3 februari 2015

Wafels van aardappelpuree en kaas





Heb je nog wat leftover aardappelpuree? Niet weggooien! Met dit recept maak je heerlijke wafels van aardappelpuree, om ze daarna te af te maken met wat gesmolten kaas.

Wat heb je nodig?
4 eetlepels ongezouten boter
1/4 kop room
2 grote eieren
2 koppen aardappelpuree
3 gehakte bieslook
1/2 kop bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel knoflook
1 kop geraspte kaas
Peper en zout naar smaak

Smelt de boter en roer alle ingrediënten behalve de kaas door de aardappelpuree. Je beslag voor de wafels is nu klaar om het wafelijzer in te gaan. Als je aardappelwafels mooi goudbruin zijn, bestrooi je ze met wat geraspte kaas en leg je ze even onder de grill. Klaar!

Bron: NSMBL

Koken en Kitch 

1 opmerking:

  1. Het zou handig zijn als je 'kop' vertaald naar grammen want veel mensen weten niet dat 1 kop puree niet hetzelfde weegt dan 1 kop boter. Ziet er voor de rest lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.