Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 15 februari 2015

Tiramisu cheesecake


  Heerlijke taart met een bodem van in koffie gedrenkte lange vingers met een laag cheesecake met       mascarpone


Ingrediënten:
Bodem:
150 g lange vingers
1 kopje koffie (ca 150 ml) afgekoeld
2 el amandel/amaretto likeur
1 el cacao

Vulling:
4 eidooiers en 1 ei
200 g suiker
500 g mascarpone
200 g roomkaas
4 blaadjes gelatine
100 ml melk
1 el cacao om te garneren

Bereiding:
Leg eventueel een stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm. Meng de likeur door de koffie. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel ze op de bodem van de taart. Snijd ze eventueel doormidden om ze passend te krijgen. Bestrooi de lange vingers met een dun laagje cacao en zet de vorm in de koelkast.
Mix de eidooiers en het ei met 100 g suiker licht en schuimig. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm de melk in een grote kom au bain marie. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer door de melk totdat deze is opgelost. Giet het lichte eiermengsel er bij en mix met een mixer of garde nog even door zodat het mengsel verwarmd wordt. Het moet ook niet al te warm worden want dan gaan de eieren stollen.
Mix in een andere kom de mascarpone, roomkaas en de andere 100 g suiker door elkaar. Giet het eiermengsel er bij en meng goed door elkaar. Giet alles over de lange vingers bodem en laat aan nachtje opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met wat cacao.

Bron: Leuke Recepten 


1 opmerking:

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.