Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 10 februari 2015

Tajine met vis, tomaten en erwten





Ingrediënten voor 2 personen
600 gram Kabeljauw
6 aardappelen
4 teentjes look
4 tomaten
2 el paprikapoeder
2 el koriander
2 dl visfumet voor sauzen
100 g erwten
1 zakje saffraan
1 tl gember
1 limoen
Olijfolie
Peper&Zout

Bereidingswijze
Maak een marinade van olijfolie, geperste look, paprikapoeder, saffraan, gember, koriander, zwarte peper, zout.
Marineer hierin de vis gedurende een half uur.
Snijd de tomaat, de limoen en de aardappel in schijfjes.
Op de bodem van de tajine leggen we aardappelschijfjes en daarop de tomatenschijfjes.
Kruid flink met peper en zout.
Verdeel er de erwten over.
Hierop komt de gemarineerde vis.
Leg hierop de limoenschijfjes.
Leng de marinade aan met de visfumet.
Voeg dit toe aan de tajine.
Plaats de tajine gedurende 15 tot 20 minuten op het gasvuur of 40 minuten in een oven van 220°C.
Dien meteen op met Marokkaans brood.

Bron: mijn verstand.be

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.