Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 15 februari 2015

Sweet Chili saus




Hou je ook van licht pikant ;-) bij een lekkere nasi, bami of kroepoek?
Dan moet je zeker en vast deze saus eens proberen te maken. Het is zo gebeurd en goed te bewaren.

Wat heb je nodig :
- 2 tot 3 grote rode chilipepers
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 130 g water
- 100 g  rietsuiker
- 3 el rijstazijn (kan je eventueel vervangen door witte wijnazijn)
- snuifje zout
- 1 el maïzena

Werkwijze :
Was de chilipeper, haal de zaadjes eruit en snijd hem in zeer fijne reepjes.
Maak de knoflook schoon, haal de groene kern eruit en haal hem door de lookpers.
Doe alles in een steelpannetje. Breng aan de kook, zet het vuur dan wat lager en laat 5 min zachtjes pruttelen. Doe in de shaker de maïzena samen met nog 0.5 dl water en schud krachtig zodat het goed is los geklopt. Voeg dit mengsel nu toe aan de kokende massa en laat dan nog 1 minuut koken of tot dat de massa is ingedikt.
Giet in een schoongemaakt goed afsluitbaar flesje of potje en bewaar in de koelkast.
Zeer lekker bij nasi of kroepoek.
Hoe kan je de saus best bewaren?
Warm in een steriele glazen pot of afsluitbare fles doen tot boven toe, de zuivere deksel of dop er dadelijk opschroeven, ondersteboven zetten en laten afkoelen.


Bron: Edithshapjes

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.