Spelt panini broodje met brie



Wat heb je nodig?
1 spelt broodje van ± 100 g (niet te hard gebakken of zelfs half afgebakken uit de diepvries)
50 g brie (kan ook light versie)
1 tomaat
bruchettakruiden
salade mix en eventueel enkele blaadjes rucola
een beetje (light)mayonaise
peper

Hoe maak je het klaar?
Snijd het broodje doormidden. Beleg de ene helft met enkele blaadjes rucola met daarop de in schijfjes gesneden brie.
Let op dat de kaas achteraf niet te erg aan de rand uitloopt.
Leg er 2 schijfjes tomaat op en kruid met de bruchetta kruiden.
Leg de andere helft van het broodje er terug op en plaats tussen de grill.
Laat het zeker niet te lang of te hard bakken.
Ondertussen kan je op een bord een salade dresseren naar smaak:
gemengde sla, rucola, tomaat, komkommer, enkele blaadjes basilicum...
Haal de panini uit de grill, snijd voorzichtig overlangs en dresseer ook op het bord.
Eventueel afwerken met een fantasietje en een toefje mayonaise en een draai van de pepermolen.
Een heerlijke lunch, zeker met een kommetje soep erbij!

Koken en Kitch op facebook


Reacties