Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 6 augustus 2015

Spelt panini broodje met brie



Wat heb je nodig?
1 spelt broodje van ± 100 g (niet te hard gebakken of zelfs half afgebakken uit de diepvries)
50 g brie (kan ook light versie)
1 tomaat
bruchettakruiden
salade mix en eventueel enkele blaadjes rucola
een beetje (light)mayonaise
peper

Hoe maak je het klaar?
Snijd het broodje doormidden. Beleg de ene helft met enkele blaadjes rucola met daarop de in schijfjes gesneden brie.
Let op dat de kaas achteraf niet te erg aan de rand uitloopt.
Leg er 2 schijfjes tomaat op en kruid met de bruchetta kruiden.
Leg de andere helft van het broodje er terug op en plaats tussen de grill.
Laat het zeker niet te lang of te hard bakken.
Ondertussen kan je op een bord een salade dresseren naar smaak:
gemengde sla, rucola, tomaat, komkommer, enkele blaadjes basilicum...
Haal de panini uit de grill, snijd voorzichtig overlangs en dresseer ook op het bord.
Eventueel afwerken met een fantasietje en een toefje mayonaise en een draai van de pepermolen.
Een heerlijke lunch, zeker met een kommetje soep erbij!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.