Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 5 februari 2015

Spaghetti carbonara




Ingrediënten:
400 g spaghetti
150 g gerookte spekblokjes
200 ml room
1 Bouillonketeltje Knorr Kip
3 eieren
75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el grof gehakte peterselie

Instructies:
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bak ondertussen in een koekenpan, de spekblokjes krokant zonder vetstof toe te voegen.
Breng de room in een pannetje aan de kook. Roer het Bouillonketeltje erdoor en laat het smelten. Kook nog een minuutje.
Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork.
Giet de spaghetti af in een vergiet en doe terug in de pan. Voeg het eimengsel, het (hete) room-bouillonmengsel, de spekjes en 3/4 van de Parmezaanse kaas toe en schep door elkaar. Kruid met peper.
Schik op 4 (warme) borden en werk deze af met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie.

Variatie;
Dit gerecht kan je eindeloos variëren door er tegelijk met de spekjes kort gekookte groenten zoals asperges, selder, prei en spinazie of gebakken ajuin bij te voegen. Ook kan je de spaghetti afwerken met grof gehakte basilicum, salie of peterselie of een combinatie ervan en gegrilde pijnboompitten.

Koken en Kitch

Knorr

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.