Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 2 februari 2015

Spaghetti al limone met grote garnalen






Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 500 g spaghetti
- 1 teentje knoflook
- 2 (biologische) citroenen
- 75 ml olijfolie extra vergine
- 8 grote garnalen (2 per persoon, meer mag ook)
- handvol platte peterselie
- olijfolie om in te bakken
- (grof) zeezout
- zwarte peper, gemalen

Wat je gaat doen?
Kook de spaghetti al dente in een grote pan met kokend water en zout. Kijk op de verpakking voor de kooktijd. Giet de spaghetti af en laat staan tot gebruik.
Terwijl de spaghetti kookt, hak of rasp je de knoflook helemaal fijn. Rasp de schil van 1 citroen en en pers beide citroenen uit. Doe de citroensap in een bakje en schenk daar de olijfolie bij in een klein straaltje terwijl je klopt met een garde. Zo mengt het goed met elkaar.
Zet een grillpan en de pan waar je de spaghetti in gekookt hebt naast elkaar. In de grillpan ga je de garnalen grillen met een klein beetje olijfolie. Strooi wat grof zeezout en peper erover terwijl ze in de pan liggen. Garnalen hebben echt maar heel even nodig voor ze gaar zijn. Dus max 2 minuten, terwijl je ze mooi roze ziet worden, want anders worden ze taai.
In de andere pan verhit je een klein beetje olijfolie. Fruit hier kort de knoflook in met een snuf zeezout en schenk het olijfolie/citroen mengsel erin. Maal er wat peper over en schep de gekookte spaghetti erdoor. Roer dit door elkaar en verwarm kort. Hak in de tussentijd de peterselie fijn en roer deze erdoor.
Serveer de spaghetti al limone samen met de garnalen. Strooi nog wat peterselie, geraspte citroen en een vleugje peper erover en serveer.

Tip: serveer je de spaghetti zonder garnalen? Strooi er dan nog wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Bron: Francesca kookt

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.