Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 14 februari 2015

Snelle kaas-ui rolletjes


Zin in een lekkere hartige snack met niet teveel ingrediënten en die snel op tafel staat?


Benodigdheden:
1 blik croissantdeeg voor 6 x grote croissants
1 grote ui (of 2 kleinere)
3 tl Provençaalse kruiden
snufje zout
150 g geraspte kaas
15 g gesmolten boter (optioneel)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en doe het in een kom. Meng de geraspte kaas, zout en Provençaalse kruiden met de ui. Rol het croissantdeeg voor de helft uit en snijd het door. Druk de gaatjes dicht met je vingers. Leg de helft van het uien mengsel op het deeg en rol het op. Snijd er nu ongeveer 8 rolletjes uit en leg ze op hun kant in de ovenschaal. Herhaal deze stappen met de rest van het deeg. Smelt nu de boter in een kommetje in de magnetron en besmeer de bovenkant van de rolletjes met wat gesmolten boter. Dat zorgt ervoor dat het brood er mooi uit ziet. Als je het om de een of andere reden liever niet met boter besmeert laat je het gewoon weg. Als je nog wat geraspte kaas over hebt kun je dit nog verdelen over de rolletjes. Bak de rolletjes voor ongeveer 20 minuten in de oven






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.