Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 11 februari 2015

Scampi diabolique




Ingrediënten:
2 el ketchup
2 el tomatenpuree
1 dl olijfolie
2 dl witte wijn
3 dl room
24 scampi
1 chilipeper
takjes dragon
1 el groentebouillon
1 kleine wortel
1 ajuin
½ rode paprika
1 teentje look
1 dl water

Bereiding:
Pel de scampi, maar laat een groot stuk van de staart eraan. Kruid de scampi met peper en zout.
Verwarm de olie in een braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de scampi langs beide zijden gedurende 3 minuten.
Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi. Blus de pan met de witte wijn. Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken. Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken.
Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus. Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar.
Lekker met brood of pasta!

Koken en Kitch

VTM koken






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.