Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 30 maart 2015

Salade met aardbei, asperges, parmaham en geitenkaas



Ingrediënten (4 personen)
16 witte asperges
4 plakjes parmaham
zout & peper
250 g aardbeien
200 g zachte geitenkaas
75 g gemengde fijne bladsla
2 lente-uitjes
basilicumblaadjes
Voor de dressing:
4 el olijfolie
1 el citroensap
1 el balsamicoazijn

Bereiding:
Snijd het harde uiteinde van de asperges, schil ze met een dunschiller en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Laat goed uitlekken en snijd ze doormidden. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Kruid met een beetje peper. Verdeel de geitenkaas in grove kruimels en versnijd de ham. Meng de olijfolie, het citroensap en de balsamicoazijn voor de dressing. Verdeel de sla over vier borden en schik alle ingrediënten erbovenop. Besprenkel met de dressing en garneer eventueel met enkele basilicumblaadjes.
Smakelijk!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.