Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 11 februari 2015

Preistamppot met zalm en kappertjes



Deze stamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.


Boodschappenlijstje:
1,5 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
5 el olijfolie
800 g prei, in ringen
4 zalmfilets à 125 g
200 g crème fraîche
2 el kappertjes
1 bosje platte peterselie, grofgehakt

Aan de slag!
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie.
Bak de zalmfilets in 5 min. bruin en van binnen rosé. Keer de filets halverwege.
Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olijfolie. Bak de preiringen in 4 min. knapperig gaar.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. 
Schep er de prei, de kappertjes, de peterselie en zout en peper naar smaak door.
Schep de stamppot op 4 borden. Leg op elk bord een zalmfilet erbij.
Tip: Neem ook eens gerookte zalmblokjes of zalmfilet uit blik en schep de zalm door de stamppot.

Bron: Vriendin

Koken en Kitch



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.