Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 8 februari 2015

Preistamppot met gehaktballen in tomatensaus





Nodig: 4 preistengels
200 ml groentebouillon
1 grote ui
laurier (blaadjes)
verse tijm
verse boter
peper&zout
muscaatnoot
1 kg aardappelen (loskokend)

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
Snij de ui fijn en stoof deze aan in een pot met een klontje boter. Let op: laat de ui niet bruin bakken.
Snij de preistengels in fijne stukjes en voeg ze toe aan de pot met uien en voeg een bouquet garni toe.
Schenk de bouillon in de pot met gestoofde groenten en laat alles 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Verwijder het bouquet garni uit de pot met gestoofde prei.
Giet de gekookte aardappelen af en schep ze bij het groentemengsel.
Stamp tot een smeuïge preistoemp en voeg naar smaak wat peper, zout en muscaatnoot toe. (eventueel 1kl mosterd)

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.