Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 16 februari 2015

Pittige kipkluifjes


Deze in rode peper, honing en knoflook gemarineerde kipkluifjes maken je tapasavondje compleet!




Ingrediënten
500 g kipkluifjes (vleugels kan ook)
40 g boter
3 eetlepels honing
scheut olijfolie
1 rode peper
2 tl paprikapoeder
snuf cayennepeper
peper en zout
2 teentjes knoflook

Bereiding:
Smelt de boter en giet daarna over de kippenkluifjes in een kom. Voeg de olijfolie en honing toe en schep door elkaar. Hak de rode peper en knoflook heel fijn en schep samen met de cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout door de kip. Dek de kom af met folie en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de kippenkluifjes rondom mooi bruin, ongeveer 3 minuten. Schep ze daarna in een ovenschaal of op een bakplaat en bak ze verder gaar in 20 min in de oven. Controleer of ze goed gaar zijn van binnen.

Bron: Leuke Recepten

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.