Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 23 februari 2015

Picalilly kippenstoofpotje




Nodig;
600 g kipfilet
1 bussel jonge worteltjes
1/2 bloemkool
2.5 dl vetarme kippenbouillon
100 g pickles
2 el olijfolie
1/2 bos peterselie
kippenkruiden
peper & zout

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm en snijd de worteltjes in evengrote stukken.
Snij de bloemkool in roosjes, versnipper de peterselie.
Verhit 2 el olijfolie in een stoofpot en bak de blokjes kip goudbruin. Kruid met kippenkruiden.
Voeg de kippenbouillon bij en laat 10 min sudderen.
Voeg de bloemkoolroosjes en de wortelstukjes toe en laat nog 10 min verder sudderen.
Voeg de pickles en de gesnipperde peterselie toe, schep voorzichtig om en bind met sausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer het kippenpotje met krieltjes of primeuraardappelen.
Dit gerecht zal nog lekkerder zijn als je het de dag voordien bereidt. De sausbinder en peterselie voegt je dan pas de dag zelf toe.

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.