Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 12 februari 2015

Pasta met knolselderij van Antonio



“Niets is zo bevredigend als het eten van pasta.” Een uitspreek van Antonio Carluccio, een van de grootmeesters uit de Italiaanse keuken.


Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 400gr grote pasta (denk aan reuzen-penne, rigatoni)
- 1 knolselderij
- 1 ui
- 100gr runder pastrami of gekookte ham
- 50gr boter
- 100ml melk
- 6 takjes bladpeterselie
- Parmezaanse kaas
- zout
- gemalen zwarte peper


Wat je gaat doen:
Kook de pasta al dente in een pan met kokend water en zout. Kijk op de verpakking voor de juiste kooktijd. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten gaar met een snuf zout, giet daarna af.
Snipper de ui en snijd de pastrami of ham in dunne reepjes. Verhit de boter in een grote pan waar straks alle ingrediënten in passen en fruit hier zachtjes de ui in met een snuf zout voor 5 minuten. Voeg daarna de pastrami of ham toe en verwarm dit mee met de ui. Zodra de knolselderij gaar is, schep je de blokjes bij de ui. Stamp dit alles grof en schenk er 50ml melk bij. Verwarm dit en schenk eventueel nog extra melk erbij als je de saus nog niet romig genoeg vindt. Schep de pasta erdoor, meng goed en laat het geheel rustig op temperatuur komen.
Serveer de pasta met gehakte bladpeterselie, geraspte Parmezaanse kaas en een royale hoeveelheid gemalen zwarte peper.

Boek: Antonio Carluccio’s Pasta

Bron: Francesca kookt!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.