Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 6 februari 2015

Pappardelle met balletjes en spinazie





Ingrediënten:
600 g gehakt
400 g pappardelle
400 g spinazie, jonge
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
2 el tomatenpuree
50 g tomaten, zongedroogde
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 el peterselie (gehakt)
1 el oregano (gehakt)
basilicum, verse
1 bol mozzarella (in stukjes)
100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
olijfolie
cayennepeper
peper&zout

Bereidingswijze:
Snipper de sjalot en de knoflook. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng ze met het gehakt, de peterselie en de oregano. Kruid met peper en zout.
Rol balletjes van het mengsel en bak ze rondom in olijfolie. Roer er de tomatenblokjes en tomatenpuree door. Leng aan met 250 ml water en laat inkoken tot een mooie saus. Kruid met cayennepeper.
Kook de pasta beetgaar.
Doe de spinazie bij de saus en dek af tot die geslonken is. Doe er de mozzarella bij en laat nog even goed doorwarmen.
Serveer de pasta met de saus en werk af met geraspte parmezaan en vers basilicum.

Bron: Libelle Lekker

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.