Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 1 februari 2017

Pannenkoeken... Maria Lichtmis 2 februari!

Er is geen vrouwtje nog zo arm, 
of ze maakt haar pannetje warm.. pannenkoeken!!




Nodig (7 a 10 pannenkoeken)
200 g zelfrijzende bloem
1/2 liter melk
30 g fijne suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
scheut maisolie
boter

Bereiden van het pannenkoekendeeg:
Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe, maak een kuiltje in het midden en voeg hier de eieren aan toe. Voeg 1/3de van de melk toe en begin het deeg te kloppen met de garde of de handmixer, voeg de rest van de melk toe en een snuifje zout. Optioneel kun je een scheut maisolie (of zonnebloemolie) toevoegen, dan heb je minder vetstof nodig tijdens het bakken. Het geheel goed mixen tot een effen deeg.
Pannenkoeken bakken:
Zorg dat de pan ingevet en goed heet is voor je begint te bakken. Giet een kleine pollepel deeg op en zodra het deeg bovenaan niet meer vloeibaar of vochtig is, of als de randjes krokant beginnen te worden, kun je pannenkoek draaien en nog kort de ommezijde bakken. Door met je pan te draaien tijdens het opgieten van het deeg, wordt het beslag mooi gelijkmatig verdeeld. Het invetten van de koekenpan tussen de pannenkoeken door, zorgt ervoor dat deze niet gaan plakken, het handigste vind ik keukenpapier in de boter wrijven en daarna in de pan. Door een stapeltje pannekoeken af te dekken met een omgekeerd bord blijven deze langer warm.
Pannenkoeken presenteren:
Pannenkoeken kun je bestrooien met bloemsuiker of bestrijken met confituur. Ook een torentje slagroom staat niet mis.
Je kunt ook in het midden van pannenkoek een bol vanille-ijs leggen, opnieuw bedekken met een pannenkoek en een chocoladesausje of wat karamel om het heuveltje heen gieten. Vers fruit maakt het feest compleet, aardbeien of appel zijn klassiekers, of peren of banaan, maar uiteraard kun je altijd eens experimenteren met je favoriete fruit...

Suikerfee

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.