Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 5 februari 2015

Ovenschotel met witloof, tijm en spek





Wat heb je nodig?
6 stronkjes witloof
6 sneetjes spek
12 nieuwe aardappelen
wat tijm
enkele blaadjes laurier
een paar teentjes knoflook
4 el olijfolie
peper en zout

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel het witloof en verwijder de buitenste bladeren en de harde kern. Snijd ze in twee.
Spoel de aardappelen en snijd ze doormidden.
Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg er het witloof in, samen met de aardappelen, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten.
Snijd in reepjes en verdeel het na 30 minuten over de schotel en plaats onafgedekt terug in de oven en bak nog eens 20 à 30 minuten.
Lekker om zo te eten of met een stukje vlees of vis erbij.
Smakelijk!

Bron: Lekker van bij ons

Koken en Kitch



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.