Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 14 februari 2015

Ovenkrieltjes met groenten


... deze krieltjes uit de oven zijn een favoriet, het is heel eenvoudig om te maken en super lekker!




Wat heb je nodig? (voor 4 a 5 personen)
1 kg krielen in de schil
1 courgette
2 paprika's
1 rode ui
3 teentjes knoflook
400 gram kleine tomaatjes
olijfolie
peper & zeezout
2 tl gedroogde basilicum

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een stuk bakpapier over een ovenplaat.
Maak de krielen schoon en snijd ze doormidden.
Snij de courgette in plakjes, de paprika in blokjes en de ui in ringen.
Verdeel de krielen en gesneden groenten over de bakplaat en leg er daarna de tomaatjes op.
Pel en pers de knoflook en verdeel deze over de ovenplaat.
Besprenkel alles met een beetje olijfolie en strooi er daarna wat peper, zeezout en basilicum overheen.
Zet de bakplaat in de oven en laat het in 30 tot 40 minuten gaar worden.
Lekker met een kipfilet of wat je lekker vindt!

Bron: Zoet zuurtje

Koken en Kitch




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.