Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 3 februari 2015

Orzo met scampi en munt




Griekse pasta met limoendressing...

Ingrediënten voor 4 personen
250 g pasta, Griekse (orzo)
½ kg scampi's
citroenschil (reepjes voor de garnering)
½ el donkere basterdsuiker
2 tl sojasaus, zoete
1 limoensap
2 el olijfolie
0.4 bosje munt

Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Laat afkoelen.
Pel de scampi's. Snij ze over de rug van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal. Kruid ze met peper en zout. Bak ze rondom gaar in een beetje olijfolie.
Roer een dressing van het limoensap, de olijfolie, de suiker en de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de pasta.
Snij de munt in fijne reepjes en vermeng met de pastasalade.
Schep de salade op de borden en verdeel er de scampi's over. Werk af met citroenschil en een plukje munt.

Bron: Libelle

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.