Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 28 februari 2015

Mozzarella kipgehaktballetjes




*zelf kippengehakt maken:
1 kg kipfilet
200 g gerookte spekblokjes
alles door de molen halen en goed mengen
1 ei
100 g paneermeel (speltbrood)
1 dl melk
kruiden: peper, zout, lookpoeder, paprika, bruchetta kruiden,  1 kl droge kippenbouillon en verder goed mengen en kruiden naar smaak

*ofwel bereid kippengehakt aankopen

Nodig:
1,2 kg kippengehakt
mozzarella bolletjes voor ongeveer 30 balletjes ( 2 doosjes)

Hoe doe je het?
Rol van het gehakt kleine balletjes en druk een bolletje mozzarella erin. Het gehaktballetje goed dichtrollen zodat er geen mozzarella kan uit sijpelen.
Bestuif de balletjes in bloem en bak ze aan in olijfolie met boter om een mooi bruin korstje te krijgen
Bak de balletjes mooi goudbruin, regelmatig draaien.

Maak een bijpassend tomatensausje...
Nodig:
1 ui
1 teen look
300 g paprikablokjes
400 g gepelde tomaten
500 g gezeefde tomaten
1 klontje (riet)suiker
peper & zout, paprikapoeder, currypoeder, bruchetta,
1 tl worcestersaus

De ui en look rustig laten stoven met daarna de paprika, de tomaat bijvoegen en even zachtjes
laten pruttelen met de kruiden bijgevoegd gedurende 10 min.
De gebakken balletjes aan de saus toevoegen en even laten doorwarmen,
Laat alles een nachtje rusten, zoveel lekkerder achteraf!

Koken en Kitch



Bijna klaar!
Lekker met speltpasta!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.