Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 25 februari 2015

Moussaka



 


Ingrediënten:
400 g gehakt
2 el olijfolie
1 ui
1 teen look
½ venkel
1 tl raz el hanout
250 ml gezeefde tomaten
peper&zout
1 courgette
1 aubergine
2 tomaten
600 g aardappelen
muskaatnoot
voor de bechamelsaus:
750 ml melk
50 g bloem
50 g boter
100 g fetakaas

Bereiding:
Meng raz el hanout met het gehakt. Snijd de ajuin fijn. Stoof aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul, voeg de geperste look toe en laat even meebakken. Doe dan de gezeefde tomaten bij en laat ook deze even meestoven.
Snijd de venkel in stukjes. Snij de aubergine, courgette en tomaten in schijven. Grill de courgette en de aubergines gaar.
Maak een bechamelsaus met de boter, bloem en melk en voeg de fetakaas toe.
Maak de aardappelpuree met de gestoomde aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 
Doe het gehakt in een ovenschaal. Leg er de venkel, aubergines, courgette en sneetjes tomaat op. Sprijd er de aardappelpuree over en werk af met een bechamelsaus.
Plaats in de voorverwarmde oven op 180°C voor 20 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.