Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 22 februari 2015

Mediterrane saus



Wat heb je nodig?
1 ui
1 teentje look
1 rode paprika
1 dikke wortel
1 courgette
1 aubergine
250 g champignons
1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (met basilicum)
1 kl rode currypasta
1/2 kl sambal oelek
2 bouillonblokjes (kip)
1 snuifje cayennepeper
1 klontje rietsuiker
1 kl balsamico
1 kl bruchetta kruiden
olijfolie
peper & zout

Hoe ga je aan de slag?
Snijd alle groentjes in ongeveer dezelfde grootte.
Bak de ajuin glazig in olijfolie en voeg de geperste teen knoflook bij en een beetje zout. Voeg
 de groentjes bij, eerst die het meest gaartijd nodig hebben... wortel, paprika, courgette, aubergine, champignons...
Laat even stoven en laat de tomatenpuree ook even meestoven om een bittere smaak te voorkomen.
Voeg dan de tomatenblokjes toe en twee keer het volume van het blik water en de bouillonblokjes.
Kruiden met suiker, peper, zout, bruchetta, sambal...
Laat 20 min heel zachtjes sudderen en kruid nog eventueel bij naar smaak.

Deze saus is superlekker bij... pasta, vis, kipfilet, een stukje biefstuk...
Smakelijk!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.