Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 27 februari 2015

Luie 'gezonde' soep



Nodig:
500 g groentemix voor juliennesoep (prei, selder, wortel,...)
400 g fijngesneden wokgroentjes (voorbeeld Vietnamese wokgroenten)
1 ui
1 teen look
2 el olijfolie
2 l groentebouillon
1 tl kruidentuiltje
peper & zout

Hoe doe je het?
Bak de gesneden ui glazig in de olijfolie, voeg de gehakte look bij en even later de juliennegroenten.
Laat de groeten even stoven en voeg dan de bouillon en kruiden toe.
Eens aan de kook laat je de soep 15 min zachtjes door pruttelen.
Doe de soep door met de mixer. Voeg dan de wokgroentjes bij en laat 10 min goed mee doorwarmen.
Kruid de soep af naar smaak met peper, zout en eventuele andere kruiden.
Je kan de soep een aparte smaak geven door 'andere kruiden' als curry, koreander, tandoori...

Tip: als je vetarme bouillon gebruikt, heb je een gezond tussendoortje!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.