Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 3 februari 2015

Hutsepot met kippenbraadworst




... een heerlijk gerechtje op een gure dag!

Ingrediënten:
tijm & 3 blaadjes laurier
4 worsten
3 preistengels
6 raapjes
6 wortelen
250 g savooikool
6 uien
6 dikke aardappelen
Gentse mosterd
boter
2 dl water
groentebouillon naar smaak
peper & zout


Hoe maak ik dit klaar?
Snijd de groenten in stukken (4 à 5 cm) en stoof ze 5 à 6 min. aan in een grote pot. Kruid af met peper en zout, voeg tijm en laurier toe en het water. Leg de aardappelen er boven op.
Voeg de groentebouillon bij  en laat een half uurtje verder zachtjes stoven. Zet er geen deksel op. Schud om de 10 minuten op en controleer of de hutsepot niet aanbrandt. Als het water verdampt is, voeg je opnieuw een beetje water toe.
Even goed omroeren en bijkruiden naar smaak.

Bak de worsten met een gesneden sjalot. Serveer met mosterd.

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.