Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 8 februari 2015

Groenteschotel met kip






.. lekker simpel!

Ingrediënten:
400 g kipfilet, in blokjes gesneden
1 ajuin, fijngesnipperd
1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld
1 broccoli, in roosjes verdeeld
4 wortels, geschild en in schijfjes gesneden
500 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 blik tomaten in blokjes
1 flesje room (200 ml)
kippenkruiden
peper
olijfolie
100 g geraspte kaas

Bereiding:
Verhit olijfolie in een braadpan en stoof de ajuinsnippers glazig. Doe er de blokjes kip bij, kruid met kippenkruiden en roerbak de kip gaar op een middelhoog vuur.
Zet de bloemkool- en broccoliroosjes net onder water en kook ze gaar.
Kook de aardappelen en wortels gaar, giet af en laat eveneens goed uitlekken.
Giet de inhoud van het blik tomaten in een ovenschotel en roer er de room door. Breng op smaak met peper.
Schep de broccoli, bloemkool, wortels, aardappelen en kip bovenop de tomaten met room.
Bestrooi met geraspte kaas en zet de groenteschotel met kip 20 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.

Bron: BUDGETKOKEN

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.