Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 7 februari 2015

Gratin parmentier op z'n Italiaans





Ingrediënten:
100 g emmentaler (gemalen)
500 g gemengd gehakt
1 kg pureeaardappelen
2 wortelen
tomatenblokjes (400 g)
1 ui
1 dl melk
50 g boter
1 el olijfolie
1 laurier (blad)
1 takje tijm
peper&zout

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water.
Schil de wortelen, snij ze in kleine blokjes.
Snipper de ui.
Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg er de wortel en het gehakt aan toe. Bak rul.
Doe er de tomaten bij en kruid met peper, zout, tijm en laurier. Laat op een zacht vuurtje 20 minuten garen.
Pureer de aardappelen met de boter en de melk. Doe het gehakt in een beboterde ovenschotel en verdeel er de puree over. strooi er de kaas over en gratineer goudbruin onder de grill.
Smakelijk!

Bron: Libelle Lekker

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.