Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 9 februari 2015

Gnocchi

Maak zelf de lekkerste gnocchi!
Zelf gnocchi maken is niet zo moeilijk en smaakt heerlijk. Probeer het zelf!

Nodig:
¾ kilo grote bloemige aardappels
200 gram bloem
2 eieren

Hoe?
Schil en kook de aardappels en laat na het afgieten tot wat afkoelen. Hoe warmer je de aardappels kan verwerken hoe beter het resultaat. Pers de aardappels door een groentenpers, voeg geen melk of water toe! Doe de puree in een grote schaal en laat verder afkoelen. Voeg de bloem en de eieren toe en roer tot alles goed is vermengd. Knijp samen tot een bal en kneed het deeg op een goed bebloemd werkblad totdat het enigszins elastisch is geworden, ongeveer 5 minuten. Als het deeg plakkerig is voeg dan nog wat bloem toe.

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze stuk voor stuk uit tot een lang lint van ongeveer 2 cm doorsnee. Werk aan een stuk deeg tegelijk, laat de andere stukken rusten onder folie of een theedoek zodat ze niet uitdrogen.
Snij het lint in gelijke stukjes van ongeveer 2-3 cm. Geef de stukjes de vorm die je wilt. Geef de gnocchi wat textuur door ze over een vork te rollen.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Als het water goed kookt voeg de gnocchi toe en laat 8-9 minuten koken of todat ze boven komen drijven. Schep de gnocchi uit het water met een schuimspaan en leg ze in een schaal. Doe niet te veel gnocchi tegelijk in het water, afhankelijk van de grootte van de pan, ze moeten vrij kunnen ‘zwemmen'.

Voeg andere ingrediënten zoals saus, tomaten, pesto, kruiden of kaas pas toe als alle gnocchi zijn gekookt. Schep voorzichtig door elkaar en dien op.

Bron: Libelle Lekker

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.